joi, 29 noiembrie 2012

Cat costa un proiect de web design?

Orice agentie de web design va poate spune cate e-mail-uri a primit cu intrebari de genul: Cat ar costa proiectul meu de web design? lasand la latitudinea agentiei serviciile care vor fi introduse in pretul proiectului, acestea pot fi uneori prea putine, agentia, din dorinta de  a atrage clienti noi, reduce pretul prin eliminarea unor functionalitati, care pentru proiectul dumneavoastra ar putea fi necesare sau pot fi costuri prea mari datorita numarului prea mare de servicii introduse in pachet, unele dintre ele pot fi inutile pentru proiectul dumneavostra.

Va recomand ca atunci cand vreti sa incepeti un proiect si aveti nevoie de pret pentru web design sa purtati o discutie cu reprezentantii, astfel va puteti asigura ca primiti un pret corect pentru serviciile de care aveti nevoie.

Ideal ar fi ca inainte de intalnirea cu agentia sau agentiile pe care le-ati ales, sa consultati site-uri de specialitate, sa va interesati ce inseamna si cat dureaza un proiect de web design, nu trebuie sa stiti termeni de specialitate, dar sa aveti idee ce veti primi pentru pretul pe care il platiti.

Incercati sa aveti in minte o structura a viitorului site, cum ati vrea sa arate, categoriile de produse si servicii, vreti imagini si unde ar trebui ele pozitionate in pagina, cum ar trebui sa arate paginile etc, puteti lasa aceste detalii si la latitudinea designer-ului daca nu sunteti creativ sau pur si simplu nu aveti timp pentru a va gandi la ele.

In general, conteaza foarte mult nivelul de complexitate a design-ului, functionalitatile dorite, design-ului paginii principale (home page), numarul de pagini etc.

Este adevarat ca pretul pentru web design este destul de mare pentru companiile mici si foarte mici, dar din experienta va spun ca face diferenta, majoritatea companiilor pentru care am realizat proiecte de web design si-au dublat vanzarile, evident se recomanda optimizarea continutului, realizarea unui plan de marketing etc.